"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türkiye'de ulus anlayışı... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Türkiye'de ulus anlayışı... Türkiyede ulus anlayışı nasıldır? Türkiyede Türk'ü, kürd'ü, çerkez'i gibi birçok kesimden bahsediyorum bunları nasıl kabul ediyorsunuz,herbiri ayrı ayrı olarak mı? yoksa bunlar Türkiye içinde bir ulustur diyerek mi? bakarsanız bir Türk milliyetçiliği ve kürt milliyetçiliği bu tür yaklaşımlar ulus olma özelliğini yitiriyor sorunlar büyük yaralar açıyor ve birde bunun üstüne alevilik ekleninçe sorunlar dahada büyüyor. bunların dışındaki görüşe sahip kişiler olaylar arasında kalıyor ,ATATÜRK anlayışı içinde bir ulus yaratmamız ve aynı yerde yaşamasını anlamamız gerekmez mi? ulus anlayışı hakkında düşüncelerinizi paylaşmak öğrenmek isteriz ... saygılarımla |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006
| ulus devler şuan dünyada çok nadirdir ulusçuluk yerine bence vatandaşlık üzerinde durulmalıdır |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| şu ana türkiyede yaşanan sorunların nedeni ULUSÇULUK tan kaynaklanmıyor.ülkedeki sorunların nedeni ABDve AB ülkelerini içişlerimize karıştırmamızdan kaynaklanıyor.ayrıca ATATÜRK ün yapmış olduğu hiç bir şey ne şimdi nede daha sonra sorun teşkil etmez. ATAM Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-07 15:26 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| |
|
| #6 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Ancak yıllar boyu Atatürkçülük adına yapılan yanlış şeyler ve cumhuriyetin ilk dönemlerindeki uygulamaları o devri anlamadan eleştiren görüşler bir kafa karışıklığı yaratıyor. Cumhuriyetin ilk devirleri kimliğini dini temelde tanımlayan bir topluluktan bir ulus yaratmak amacıyla geçtiği için bugün kafatasçı ve yanlış olarak gözükebilecek uygulamlar olmuştur.Sürekli olarak Türk olmanın büyüklüğünden ve şanından dem vurulmuş adeta boyuna gaz verilmiştir.Bu haraketler günümüz değil zamanıyla incelendiğinde tutarlı ve yapılması gereken davranışlardır.Ancak bu tür biz zihniyet günümüze taşınamaz.Yada 12 eylül atatürkçülüğü sürdülemez. Artık sağlamlaşmış bir cumhuriyet üzerinde olduğumuzu hatırlayarak batı tipinde gerçekçi bir vatandaşlık anlayışını oturtmak zorundayız.Bu ülkenin ulusu yada vatandaşları bir toprak kardeşliği üzerine birlikte yaşıyor.Yani bizi tanımlayan şey bu topraklar üzerinde yaşamamızdır.Diğer ayrımlar sadece emperyalizmin değirmenine su taşır. __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
|
| |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| |
|
| #8 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Acaba? Atatürkü sizin için Kenan Evren temsil ediyorsa kendi açınızdan haklısınız.Ancak gerçek öyle değil.Ayrıca etnik milliyetçiliğin aslında emperyalizmin bir silahı olduğu gerçeğini unutmayan.Çoğu zaman başarılı olan bir silah __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
|
| |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sadece Türkiye halkına önderlik etmemiş,Dünya'daki sömürge karşıtı her ülkeye de ilham kaynağı olmuştur. Hali hazırda onlarca liderin büstlerin ayaklar altında çiğnenirken,onun yarattığı devrim Cumhuriyet'i aksak da olsa yaşamaktadır.Böylesine bir lidere hayran olunması çok normaldir. __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum | |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
benim sizden anladığım kadarıyla siz sadece kendi ulusunuza saygı gösteriyorsunuz ki bu da Türk'ün T sini büyük diğerlerinkini küçük yazmanızdan belli oluyor. ( yanılıyor da olabilirim.) bana göre ulus devlet anlayışı çökmüştür. Nitekim MİT'in açıklamasında ulus devletlerin tarih olcağaından bahsediliyor. Ama buna çözüm olarak ta ulus devletin sımsıkı muhafaza edilmesi gösteriliyor. madem tarih olacak bir kurum var ortada neden bu bağnazlıkla siürdürülmeye çalışılıyor? Devlet daha kapsayıcı olamaz mı? farklı bir yönetim şekli bizi darmadağın mı eder yoksa? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|