"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bu ata sözleri sizce niye geçerli yada niye değil? Ülkemizin geri bıraktırılmışlığı ile birer ilgisi olabilirmi sizce?Yada bunlar atalarımızın değilde, birer kandırmacamı sadece? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın Her koyun kendi bacağından asılır Gülü seven dikenine katlanır İnsanı öldür ama ümitlerini asla. Azıcık aşım Ağrısız başım MK DEVRİM Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-01-07 23:36 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| |
| #3 | |
| kim sorarsa anket yaptık ![]() |
| #4 | |
| İşte bu ve bunun gibi sözler ile bizi birbirimizden kopardılar. Emperyalistler sorgulamayı öğrendikleri ve onun avantajlarını kullanmayı öğrendikten sonra;diğer toplumların kendilerine rakip olmaması için onlara sorgulamayı yasak etmişlerdir.yönettikleri ve sömürdükleri ülkelerdeki iş birlikçileri ve taşeronları aracılığı ile o ülkelerin sorgulama ve hesaplaşma yollarınının önüne set çekmişlerdir.İlk önce uyduruk ata sözlerini yaratmış lar sonra ülkenin geleneklerini yok edip kendilerine olan saygılarını tüketmişler dir.Örneğin;bana ne,sana ne,adam sende,sen kimsinki,benden uzak dursun bana bulaşmasın,ben yokum ve de yüzlercesini üretebileceğimiz küçük cümleler ile günlük yaşantımızı ablukaya almışlardır.Amaç:kişileştirmek ve birliktelikten uzaklaştırmak. Küreseleşmenin tek amacı sermayenin küreselleşmesi ve sermayenin küreye hükmetmesi değilmi?Küreselleşmenin içinde tek bir tane insani hizmet görebilir misiniz sadece ve sadece sermayenin büyümesi ve sermayenin küreselleşmesi değilmi?İso 9000,9001,ler hizmette toplam kalitelerin hedefi nedir?Sadece büyüme ve daha fazla satış vede daha fazla karlar değilmi? Emperyalizmin yayılma politikası,ne turistik nede,refah dağıtım amaçlı, öyle değilmi?Emperyalizm sömürgeleri olduğu müddetçe yaşayabilir, sömürecek bir ülke bulamadığında akrep in kendi kendini sokması gibi kendini bitirecektir.Sömürü düzeninin devamı için; sömürülenlerin bunu kabullenmesi ve buna yardım etmesi gerekir. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Her koyun kendi bacağından asılır Bu bir yahudi atasözüdür... __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
| #6 | |
| ![]() Nasıl yani bizim günlük hayatımızda kullanılmıyormu?Sadece yahudilermi kullanıyor? Dünyanın en zenginleri arasındaki kökenlerine bakarsanız yahudilerin çoğunlukta olduğu dikkat çeker.İşlerini yürütmek için halkı kandırcak daha çok sözler üretmişlerdir. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu atasözlerinin bazıları duyarsız bir millet anlayışı olduğunu gösterir.Bize bişey olmasında kime ne olursa olsun gibi anlamlar içermektedir.Buda tabiki o milletin kültürel gelişme düzeyinin düşük olduğunu gösterir... __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! |
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| bana dokunamayan yılan bin yasasın Yılnaların ocu filmi aklıma geldi __________________
Yaşasın Tam Bağımsız Ve Gerçekten Demokratik Türkiye |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Kimseden kimseye hayır gelmez Sadık dost akrabadan yeğdir Akraba ile ye iç, alışveriş etme Akrabanın akrabaya akrep etmez ettiğini Akrabaya taş atan unmaz Amcam, emmim, dayim, hepsinden aldim payim Dayı ile dağ dolan, amca ile bağ dolanma Merhametten maraz doğar. Yemeği uzun sürenin ömrü kısa olur. Yeni dosttan vefa gelmez Dayak cennetten çıkmadır. Yemek buldunmu ye, dayak buldunmu kaç. Kızını dövmeyen dizini döver Kızını fırsat bulunca, oğlunu canı isteyince evlendir Devlet mali deniz, yemeyen domuz Buyurmadan tutan evlat, çağırmadan kalkan avrat, orada olur devlet. Köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı derler. Yağmur yağarsa oğul-kız başını, taş yağarsa öz başını korumalısın El oğluna güven olmaz El ağzına bakan aç kalır Halka gönül bağlayan sonra pişman olur Güvenme dostuna saman doldurur postuna.................................. Bunlarda atasözleri.Bu tutuculugun mantıgınıda hala anlamıs degilim.Eger o zamanın şartları bunları söylemeyi gerektiriyorsa hiç geçmişimizle öğünmeyelim. Dahasıda var; “Erkeğin elinin kiri" KADINLAR ![]() __________________
B İ Ş N E V ! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|