Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski13-01-07, 13:47  #1
UbHEY

UbHEY'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Beyin mi para mı ?

beyin mi paradan daha kullanışlıdır yoksa para mı beyinden daha kullanışlıdır?

Konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
UbHEY is offline  
Eski13-01-07, 14:19  #2
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Bir giriş yapayım:

Beyin para kazandırır, ama para beyin kazandırmaz.
Bu durumda beyin daha kullanışlıdır demek de yanlış olmaz.
Papyrus is offline  
Eski13-01-07, 14:58  #3
UbHEY

UbHEY'nın Avatarı

peki beyin göçüne ne diyeceksiniz. parası olan firmalar kendi ülkesindeki zeki insanları kendisine çekebilir. başka ülkede işine yarayabilecek zeki insanlar varsa onlarada iş imkanı sunarak kendi ülkesine ve kendi firmasına çekebilir. bunları kendi parasıyla yapabilir yani parayla beyni satın alabilir.
UbHEY is offline  
Eski13-01-07, 15:13  #4
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın UbHEY şöyle demiş:

Mesajı Göster
peki beyin göçüne ne diyeceksiniz. parası olan firmalar kendi ülkesindeki zeki insanları kendisine çekebilir. başka ülkede işine yarayabilecek zeki insanlar varsa onlarada iş imkanı sunarak kendi ülkesine ve kendi firmasına çekebilir. bunları kendi parasıyla yapabilir yani parayla beyni satın alabilir.
Bu söylediğiniz çift yönlü gerçekleşir. Neden parayı veren açısından düşünüyorsunuz? Beyni değerli insanlar bunu paraya çevirmiş olmuyor mu sonuçta?
Papyrus is offline  
Eski14-01-07, 03:30  #5
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

İnsanın beyni olmasaydı paranın ona ifade ettikler diye bir kavram da ortaya çıkmazdı,değil mi???Para ve beyin değerlendirmesinin aynı kefeye koymak sanki biraz yanlış gibi...Para somut şeyleri satın alabilir ama beyin soyut şeyleri de somut şeyleri de satın alabilir(parayı satın alan da beyindir yani)...
Yukarıdaki söyleyiş(Sn ubhey'in)iyi bir dönüşkenlik fakat olayın başlangıcındaki kavram önemlidir.Beyni olmayan insan,parayla beyin satın alacağını bilemez!!!Ve olaya diğer insanın açısından bakalım:satın alındığı iddia edilen insan da aslında beyniyle parayı satın almıştır...
Ama dediğim gibi işin başlangıç kısmı önemli(ayrıca hayatta zeki-parasız bir öinsanı aptal-zengin bir insana tercih ederim)

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  
Eski14-01-07, 03:43  #6
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağınız gün, gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. ( Feyami Safa )

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski14-01-07, 12:06  #7
marimari

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın UbHEY şöyle demiş:

Mesajı Göster
beyin mi paradan daha kullanışlıdır yoksa para mı beyinden daha kullanışlıdır?

Konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
Sizin görüş acnıza baglı bu hayata bakışınız ve konumunuz ve kariyeriniz ve de hayat görüşünüze baglıdır. iikel kominel toplumda meta....meta ilişkisi vardı...Şimdi ise Kaptilizmde var olam bir frakdal var para meta para İhtiyaçdan dogan gereksinimle.... bizler bu gezegende para olmadan hava dahi soluyamıyacak hala gelmişken.....paranın birazda olsa önemi vardır.Ancak beyni çalışmayan birinin parası olsa ne yazar. iyi bir beyin yapısı ve ihtiyacın kadar olan paraya evet diyorum.. fazlası başkalarına gitsin yani beyni olan birilerine....İdrakimce beyni olan parayıda ihtiyacına göre kullanır. saygılarımla marimari:p:p
marimari is offline  
Eski16-01-07, 09:04  #8
UbHEY

UbHEY'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın NİLSU şöyle demiş:

Mesajı Göster
İnsanın beyni olmasaydı paranın ona ifade ettikler diye bir kavram da ortaya çıkmazdı,değil mi???Para ve beyin değerlendirmesinin aynı kefeye koymak sanki biraz yanlış gibi...Para somut şeyleri satın alabilir ama beyin soyut şeyleri de somut şeyleri de satın alabilir(parayı satın alan da beyindir yani)...
Yukarıdaki söyleyiş(Sn ubhey'in)iyi bir dönüşkenlik fakat olayın başlangıcındaki kavram önemlidir.Beyni olmayan insan,parayla beyin satın alacağını bilemez!!!Ve olaya diğer insanın açısından bakalım:satın alındığı iddia edilen insan da aslında beyniyle parayı satın almıştır...
Ama dediğim gibi işin başlangıç kısmı önemli(ayrıca hayatta zeki-parasız bir öinsanı aptal-zengin bir insana tercih ederim)

katılıyorum parayı bulan ve ona şu anki değerini veren insan beynidir. Sn. Nilsu paranın somut şeyleri elde edeceğini beyininde soyut şeyleri elde edebileceğini yazmış. Buna da katılıyorum en güzel örnekde "aşk" tır. Duygular beynimizin belirli bölgelerin ürünüdür. Parayla aşkı bulamayız, ancak bulduğumuzu zannediriz.
UbHEY is offline  
Eski16-01-07, 16:03  #9
canıms
Yazar Adayı

bende birşeyler yazayım dedim burası yazarlıkla ilgili bir yer olduğu için cümlelerimi düzgün kurmalıyım bende sizin gibi düşünüyorum beyin her zaman önde gelir insan beyni sayesinde birçok şeyi kazanmış ve başarmıştır para her kapıyı açar ama kilitleyemez´beyin ise her kapıyı açar ve kilitler insan parasını da başarısını da beyni sayesinde elde eder
canıms is offline  
Eski27-01-07, 05:30  #10
dewrimm
Yazar Adayı

şuan düşünebiliyom ve para istemiyorum....Bu hayattaki tek zenginliğim düşünmek sorgulamak cevap bulmak..şuan tekrar düşünüyorum ben cok daha fazla zengin olmak istiyorum!!
dewrimm is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)