| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Beyin mi para mı ? beyin mi paradan daha kullanışlıdır yoksa para mı beyinden daha kullanışlıdır? Konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Bir giriş yapayım: Beyin para kazandırır, ama para beyin kazandırmaz. Bu durumda beyin daha kullanışlıdır demek de yanlış olmaz. ![]() |
| #3 | |
| peki beyin göçüne ne diyeceksiniz. parası olan firmalar kendi ülkesindeki zeki insanları kendisine çekebilir. başka ülkede işine yarayabilecek zeki insanlar varsa onlarada iş imkanı sunarak kendi ülkesine ve kendi firmasına çekebilir. bunları kendi parasıyla yapabilir yani parayla beyni satın alabilir. |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Alıntı:
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| İnsanın beyni olmasaydı paranın ona ifade ettikler diye bir kavram da ortaya çıkmazdı,değil mi???Para ve beyin değerlendirmesinin aynı kefeye koymak sanki biraz yanlış gibi...Para somut şeyleri satın alabilir ama beyin soyut şeyleri de somut şeyleri de satın alabilir(parayı satın alan da beyindir yani)... Yukarıdaki söyleyiş(Sn ubhey'in)iyi bir dönüşkenlik fakat olayın başlangıcındaki kavram önemlidir.Beyni olmayan insan,parayla beyin satın alacağını bilemez!!!Ve olaya diğer insanın açısından bakalım:satın alındığı iddia edilen insan da aslında beyniyle parayı satın almıştır... Ama dediğim gibi işin başlangıç kısmı önemli(ayrıca hayatta zeki-parasız bir öinsanı aptal-zengin bir insana tercih ederim) __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağınız gün, gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. ( Feyami Safa ) Saygılarımla. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sizin görüş acnıza baglı bu hayata bakışınız ve konumunuz ve kariyeriniz ve de hayat görüşünüze baglıdır. iikel kominel toplumda meta....meta ilişkisi vardı...Şimdi ise Kaptilizmde var olam bir frakdal var para meta para İhtiyaçdan dogan gereksinimle.... bizler bu gezegende para olmadan hava dahi soluyamıyacak hala gelmişken.....paranın birazda olsa önemi vardır.Ancak beyni çalışmayan birinin parası olsa ne yazar. iyi bir beyin yapısı ve ihtiyacın kadar olan paraya evet diyorum.. fazlası başkalarına gitsin yani beyni olan birilerine....İdrakimce beyni olan parayıda ihtiyacına göre kullanır. saygılarımla marimari:p:p |
| #8 | ||
| Alıntı:
katılıyorum parayı bulan ve ona şu anki değerini veren insan beynidir. Sn. Nilsu paranın somut şeyleri elde edeceğini beyininde soyut şeyleri elde edebileceğini yazmış. Buna da katılıyorum en güzel örnekde "aşk" tır. Duygular beynimizin belirli bölgelerin ürünüdür. Parayla aşkı bulamayız, ancak bulduğumuzu zannediriz. | |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| bende birşeyler yazayım dedim burası yazarlıkla ilgili bir yer olduğu için cümlelerimi düzgün kurmalıyım bende sizin gibi düşünüyorum beyin her zaman önde gelir insan beyni sayesinde birçok şeyi kazanmış ve başarmıştır para her kapıyı açar ama kilitleyemez´beyin ise her kapıyı açar ve kilitler insan parasını da başarısını da beyni sayesinde elde eder |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| şuan düşünebiliyom ve para istemiyorum....Bu hayattaki tek zenginliğim düşünmek sorgulamak cevap bulmak..şuan tekrar düşünüyorum ben cok daha fazla zengin olmak istiyorum!! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|