Haber Ltfen Kurallar Okuyunuz.
Yeni yelerimizin Dikkatine!
Uyarlar ve Uyar Puanlar  
Yazyaz letiim

"Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir."

Yazyaz Forum'a hogeldiniz.
Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz.
ye olmak iin ltfen tklaynz...

Geri git   Yazyaz Forum > Siyaset > Trkiye Siyaseti

Trkiye Siyaseti Trkiye gndemi, sorunlar ve dnceler

Seenekler
Alt 04-07-09, 00:29   #1 (permalink)

aytac2961 - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Mar 2006
Standart Cuk

ÝZMÝR´e, yengesi Þadan Satoðlu´nun vefatý nedeniyle, dayýsý Nazif Satoðlu´na taziye ziyaretine gelen Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, eve girmeden önce sokakta tepki gösterildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12001884.asp?gid=229

"Bu ülkedede neler oluyor bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkýþlýyor anlamýyorum''

Bu sözün üzerine ne denilir, bilmiyorum. Ama benim aklýma birþey geldi, onu söyleyeyim; CUK

Sponsor
Alt 04-07-09, 00:38   #2 (permalink)

siyau - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Feb 2007
Bulunduu yer: Ankaraveistanbul

ne terbiyesiz bir davranýþ bu böyle hiyerarþi denen birþey var ... biz buna çemkirmek deriz ! senin ülkenin insanlarýnýn seçtiði bir cumhurbaþkanýna sokakta el kol hareketleriyle yüksek sesle konuþmakta ne demek... ! girersin sýnava yüksek not alýp atanýrsýn iþte o kadar !
Alt 04-07-09, 00:43   #3 (permalink)

gizemnur - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: Jul 2007
Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli

Genç kýzýn yaptýðý gövde gösterisi ve popülerlik kazanmaktan baþka birþey deðil. Lisan üstü eðitim yapmýþ birinin iþsiz kalmasý gibi bir olasýlýk düþünemiyorum. Lisans mezunlarý iþsiz kalabilir ama o genç kýz için bu durum söz konusu deðil.
Alt 04-07-09, 01:12   #4 (permalink)

?zg?rKemalist - ait Kullanc Resmi (Avatar)

yelik tarihi: May 2008

Alnt:
Sayn siyau demi ki; Mesaj gster
ne terbiyesiz bir davranýþ bu böyle hiyerarþi denen birþey var ... biz buna çemkirmek deriz ! senin ülkenin insanlarýnýn seçtiði bir cumhurbaþkanýna sokakta el kol hareketleriyle yüksek sesle konuþmakta ne demek... ! girersin sýnava yüksek not alýp atanýrsýn iþte o kadar !
Ýlahi siz... Güldürdünüz akþam akþam.Sýnavla oluyor deðil mi bu iþler.Tabi efendim öyledir.

Benim seçtiðim cumhurbaþkaný benden üstün biri deðil o da insan.Yüceltin hemen efendim o yeni peygamberiniz.
Alnt:
Sayn gizemnur demi ki; Mesaj gster
Genç kýzýn yaptýðý gövde gösterisi ve popülerlik kazanmaktan baþka birþey deðil. Lisan üstü eðitim yapmýþ birinin iþsiz kalmasý gibi bir olasýlýk düþünemiyorum. Lisans mezunlarý iþsiz kalabilir ama o genç kýz için bu durum söz konusu deðil.
Kalmadýðýný nasýl söyleyebiliyorsunuz.Evet dediðiniz belli meslekler için geçerli.Bir týpta geçerlidir bu fakat öbür alanlarda torpil torpil torpil baþka þans yok!

Umarým bir daha ayrýlmak zorunda kalmam.
?zg?rKemalist isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 04-07-09, 01:25   #5 (permalink)
Uzakla?t?r?ld?

yelik tarihi: Apr 2007

Alnt:
Ýlahi siz... Güldürdünüz akþam akþam.Sýnavla oluyor deðil mi bu iþler.Tabi efendim öyledir.

Benim seçtiðim cumhurbaþkaný benden üstün biri deðil o da insan.Yüceltin hemen efendim o yeni peygamberiniz.
Ne alaka? Adam doðru söylemiþ. Yüksekokul mezunuyum ve atandým, paramý kazanýyorum hem de devletten, hem de açýktan atama falan deðil, direkt bilgisayardan.

Alnt:
Kalmadýðýný nasýl söyleyebiliyorsunuz.Evet dediðiniz belli meslekler için geçerli.Bir týpta geçerlidir bu fakat öbür alanlarda torpil torpil torpil baþka þans yok!
Bir insan ziraat fakültesine, çevre mühendisliðine veya kamu yönetimine gidiyorsa kpss den baþka þansý olmadýðýný bilerek gidiyordur. Bu ülkede hiç bir çiftçi ziraat mühendisi aramýyor. Hiç bir þirket kýytýrýk üniversitelerin kamu yönetimi bölümlerinden adam almýyor. Bu dünde böyleydi bugün de.
alpx07 isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 04-07-09, 01:28   #6 (permalink)

gizemnur - ait Kullanc Resmi (Avatar)

Bulunduu yer: Ýstanbul- Kocaeli

bakýn bu ülkede aklýný kullanan insan iþ yapar. O küçümsenen çiftçilik varya dünyada yapýlacak en güzel iþtir. Patronun olmaz, karnýný doyurursun, stres derdin yoktur.
Alt 04-07-09, 01:45   #7 (permalink)

yelik tarihi: Feb 2007

Master yapýp iþsiz kalan geri zekalýnýn önde gidenidir lafý gerçekten çok boþ. Bu ülke de maalesef yurt dýþý maddi imkan gerektirir. Büyük þirketlerin çoðunun artýk kendi üniversiteleri var, genelde oralardan alýyorlar elemanlarýný. (istisnalar olabilir tabi) Çok ileri bir seviyede olmanýz lazým farkedilebilmeniz için baþvurduðunuzda.

Ayrýca "kýytýrýk" fakülteleri kim açýyor? Her ile üniversite açmak gibi bir saçmalýk yapýlmadý mý bu ülke de? Madem kýytýrýk bölümden mezunlar hiçbir iþe yaramayacak ne diye açýlýyor? Nedenini söyleyeyim. "Üniversite açtýk" diyorlar, iyi birþey yapmýþ gibi. Nüfusun bir kýsmý "öðrenci" gözüktüðünden iþsizlik oraný normalden daha düþük gözüküyor.

Tepkinin nasýl olmasý gerektiði konusunda tartýþýrým tabi ki de; ama "sosyal devlet" ilkesi gereði, tüm vatandaþlarýna hayatýný idame ettirecek bir gelir saðlamak zorundadýr devlet. Devleti de siyasal iktidar ve Cumhurbaþkaný yönetiyorsa eðer, idare olarak bunlara dert yanmak, tepki göstermek bana göre normaldir.

Saygýlar...
Alt 04-07-09, 01:55   #8 (permalink)
Uzakla?t?r?ld?

Alnt:
Ayrýca "kýytýrýk" fakülteleri kim açýyor? Her ile üniversite açmak gibi bir saçmalýk yapýlmadý mý bu ülke de? Madem kýytýrýk bölümden mezunlar hiçbir iþe yaramayacak ne diye açýlýyor? Nedenini söyleyeyim. "Üniversite açtýk" diyorlar, iyi birþey yapmýþ gibi. Nüfusun bir kýsmý "öðrenci" gözüktüðünden iþsizlik oraný normalden daha düþük gözüküyor.
Hükümetin bu konuda eli kolu baðlýdýr. Küçücük þehirlerin ilçelerinde bile M.Y.O lar açýlmýþ durumda ve buralarý okuyanlar iyi kötü ümitler besliyorlar gelecekleri ile ilgili. Mantýklý olaný kapatmak buralarý lakin gidecek oyun hesabý eli kolu baðlýyor. Ýþe yaramayacak bölümlerde okuyan ve gelecekte iþsiz kalmasý muhtemelden öte milyonlarca öðrenciye yazýk. Ancak hiç bir hükümet böyle bir teklifte bulunmayacak. Hiç biri kalkýpta kýytýrýk olaný kapatýp, var olana daha fazla imkan sunmayacak.

Alnt:
Tepkinin nasýl olmasý gerektiði konusunda tartýþýrým tabi ki de; ama "sosyal devlet" ilkesi gereði, tüm vatandaþlarýna hayatýný idame ettirecek bir gelir saðlamak zorundadýr devlet. Devleti de siyasal iktidar ve Cumhurbaþkaný yönetiyorsa eðer, idare olarak bunlara dert yanmak, tepki göstermek bana göre normaldir.
Bu kurumlarý onlarca yýl yüceltip þimdi iktidar baþkalarýnýn eline geçtiðinde karþýlarýna çýkýp el kol sallamak adil deðil. Bu kýzý yarýn haber bültenlerinde görmezsem þaþýrýrým açýkçasý. Biz hala bunlarla gaza geliyoruz.
Alt 04-07-09, 01:57   #9 (permalink)

Bulunduu yer: Ýstanbul

Vahþi kapitalizmin dumura uðrattýðý bu nice parlak beyinler artýk isyan noktasýnda haklý olarak en demokratik tepkisini sunuyor ülkedeki söz sahibi her cenaha

Bu hususta aslolan sorunu göremeden bu kiþiye "çalýþsaydýn kazanýrdýn, lisansüstü eðitim görmüþ ve iþ bulamýyorsan sorun sende" gibi tepkiler özelde ülkemizin genelde tüm dünyaya sirayet eden neo-liberal politikalarýn tahrip gücünden bihaber olduðumuzu gösterir.
marmaramus isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alt 04-07-09, 02:02   #10 (permalink)
Uzakla?t?r?ld?

Alnt:
Sayn marmaramus demi ki; Mesaj gster
Vahþi kapitalizmin dumura uðrattýðý bu nice parlak beyinler artýk isyan noktasýnda haklý olarak en demokratik tepkisini sunuyor ülkedeki söz sahibi her cenaha

Bu hususta aslolan sorunu göremeden bu kiþiye "çalýþsaydýn kazanýrdýn, lisansüstü eðitim görmüþ ve iþ bulamýyorsan sorun sende" gibi tepkiler özelde ülkemizin genelde tüm dünyaya sirayet eden neo-liberal politikalarýn tahrip gücünden bihaber olduðumuzu gösterir.
Gerçeklere gözünü kapatýp hala yokolmuþ sosyalizm jargonlarýyla konuþanlarýn bu ülkede varlýk göstermesine ise dense dense poliannacýlýk hala zirvede denir.

Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir)

Seenekler