![]() |
| ||||||||||||||||||||
Haber | Ltfen Kurallar Okuyunuz. Yeni yelerimizin Dikkatine! Uyarlar ve Uyar Puanlar
Yazyaz letiim | ||||||||||||||||||||
| "Seviyenin olmad yerde ne zgr dnce, ne de demokratik bir ortam oluabilir." | |||||||||||||||||||||
| Yazyaz Forum'a hogeldiniz. Bir dakikanz ayrarak Trkiye'nin en zgr platformuna ye olabilir ve hemen yararlanmaya balayabilirsiniz. ye olmak iin ltfen tklaynz... |
| |||||||
| Ustalardan Sekiler Ustalarn iir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
| Seenekler |
| | #102 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Aug 2008
| Ey saçlarý "alâgarson" kesik haným kýz! Gülme öyle bana bakýp sen arsýz arsýz! Bacaðýmla alay etme pek topal diye. Bir sorsana o topallýk nerden hediye? Sen Þiþli'de dans ederken her gece, gündüz, Biz ötede ne ovalar, çaylar, ne dümdüz Yaylalarý geçtik, karlý daðlarý aþtýk; Siz salonda dans ederken bizler savaþtýk. Ey dudaðý kaným gibi kýpkýrmýzý kýz, Gülme öyle bana bakýp sen arsýz arsýz! Olan iþler dimaðýný azýcýk yorsun! Biliyorum elbisemle eðleniyorsun; Biliyorum baldýrýný o kadar nazla Örten bir tek ipek çorap kýymetçe fazla Benim bütün elbisemden... Hatta kendimden. Biliyorum: Çünkü bugün þu dünyada ben Neyim? Bir hiç... Ýþe güce yaramaz, topal... Sen saðlamsýn, senin hakkýn, dünyadan zevk al: Çünkü orda düþmanlarla boðuþurken biz Siz muhteþem salonlarda þarap içtiniz! Ey gözünün rengi bana yabancý güzel, Her yolcunun uðradýðý ey hancý güzel! Sen yabancý kucaklarda yaþarken her gün Yapýyorduk biz de kanla, barutla düðün. Sen o sýcak odalarda cilveli, mahmur Dolaþýrken... Biz de tipi, fýrtýna, yaðmur, Kar altýnda kanlar döktük, canlar yýprattýk; Aç yaþadýk, susuz kaldýk, taþlarda yattýk. Sen açýlmýþ bir bahardýn, biz kara kýþtýk; Bizden üstün ordularla böyle çarpýþtýk... Gülme öyle bana bakýp pek arsýz arsýz Sen ey dýþý güzel, fakat içi çamur kýz! Sana karþý haykýraný, mecbursun, dinle; Bugün hesap göreceðiz artýk seninle: Ben cephede geberirken, geride vatan Aþký ile bin belâlý iþe can atan Anam, babam, karým, kýzým eziliyorken Daðlar kadar yük altýnda... Gel, cevap ver, sen Bana anlat, anlat bana, siz ne yaptýnýz? Köpek gibi oynaþtýnýz, fuhþa taptýnýz! Anavatan boðulurken kýpkýzýl kanda Yalnýz gönül verdiniz siz zevke, cazbanda… Ey nankör kýz, ey fahiþe unutma þunu: Sizin için harb ederken yedim kurþunu. Onun için topal kaldý böyle bacaðým, Onun için tütmez oldu artýk ocaðým. Nazlý nazlý yatýyorken sen yataklarda Sallanarak ölü kaldýk biz bataklarda. Kalbur oldu süngülerle çelik baðrýmýz, Bu amansýz boðuþmada öldü yarýmýz, Ya siz nasýl yaþadýnýz? Bizim kanýmýz Size þarap oldu sanki... Þehit canýmýz Güya sizin mezenizdi! Yiyip içtiniz; Zýpladýnýz, kudurdunuz arsýz, edepsiz! Gerçi salonlarda senin "yýldýz"dý adýn, Hakikatte fahiþesin ey alçak kadýn! Ey allýklý ve düzgünlü yosma bil þunu: Bütün millet öðrenmiþtir senin fuhþunu. Omzunda neden seni fuzulî çeksin? Kinimizin þiddetiyle gebereceksin! Hüseyin Nihal ATSIZ / 1926
__________________ Kul olup bir güzele gönülden Geçtik her baðdan tövbeden Herkes koyu müslüman döner Biz putperes döndük Kabe'den... |
| | |
| | #103 (permalink) |
![]() yelik tarihi: Jan 2009 Bulunduu yer: Türk ile Turan arasý
| <B> Ýçim yine sevinçle dolup yanýyor;SELAM 1 Aðustos 1944 </B>
__________________ Gönlündeki yaralarýn kanýný dindir Yüzde yüz Türk olduðun gün cihan senindir! |
| | |
| | #104 (permalink) |
| KÖMEN Analým Tunga Er efsanesini; Orda erdem gözükür, baþkasý çýkmaz alana. Kapanýktýr kapýlar her kovu, her bir yalana. Orda erler: Kimi arslan, kimi parsýn eþidir. Orda kýzlar: Güneþin kendi, ayýn on beþidir. Uðramaz ufkuna asla o yerin yüz karasý; Orda yoktur ne siyaset, ne fikir maskarasý. Yaþamaz öyle bir ortamda küçüklük, kötülük; Bir alaydan daha üstün savaþýr orda bölük! Sungurun uçtuðu yerlerde barýnmaz yarasa Ve bütün dirliðin üstünde yürür sade yasa... Bir düþün baþlarýn üstünde kaðanlýk tuðunu, Ruh duyar orda ölürken bile Türk olduðunu; Ölümün zevkini bir süs gibi gönlünde taþýr. Dirilerden daha çok orda þehitler dolaþýr. Bu þehit ordusu varken kuramaz kimse pusu, Yurt için kan dökülür orda denizler dolusu. Günümüzden, düþünüp birçok asýrlar geriyi Analým bin kere ölmüþ o ölümsüz çeriyi: Ebedi yiðit! Adý yok þehit! Kefenin: Vatan... Tabutun: Cihan... Düþünüp övün, Yaþýyor ünün. Damarýnda kan Bir alev midir? Yaþaman: Roman; Ölümün:Þiir. Sana yok ne taþ, Ne de bir mezar. Bu hayat: Savaþ! Ebedi uzar. Eþit olduðun Þu güneþ: Tuðun. Tabutun: Vatan, Mezarýn: Cihan. Adý yok yiðit! Ebedi þehit!.. Onu anmakla görür Türk soyu gökçek Kömeni: Doludizgin yarýþan Tanrýkut’un dört tümeni... Bin asýr geçse de rastlanmaz onun bir eþine, Buyruk aldým diye ok fýrlatýyor evdeþine... Bidev atlarla kýlýp her yolu bir günde yarý Yýldýrýmlar gibi daðlardan aþan ordularý... Saygý olsun bu çelik atlýlarýn gök tuðuna, Tuðu kaldýrmýþ olan ordularýn baþbuðuna. O nasýl bir yürüyüþtür, ne yiðitler katarý! Kun’u, Gök Türk’ü, Oðuz-Uygur’u, Kýrgýz’ý, Tatar’ý... O batýrlar ki basýp baðra kucaklar ölümü. Özgelerden sakýnýp kendine saklar ölümü. Her zaman öyle aðýrdýr ki yiðitlik kefesi, Kahramanlar gibi ölmek o günün felsefesi... Onlarýn sanki baþak canlarý... Durmaz, biçilir... Topraðýn içkisidir kanlarý, al al içilir. Tarihin bir olaðanüstü ve þahane iþi Kür Þad’ýn, Kül Tegin’in, Çaðrý Beð’in ok çekiþi... ÖTÜKEN: Sayý:2- Þubat 1964
__________________ Gönlündeki yaralarýn kanýný dindir Yüzde yüz Türk olduðun gün cihan senindir! |
| | |
| | #105 (permalink) |
| KAHRAMANLIK Kahramanlýk ne yalnýz bir yükseliþ demektir, Ne de yýldýzlar gibi parlayýp sönmektir. Ölmezliði düþünmek boþuna bir emektir; Kahramanlýk; saldýrýp bir daha dönmemektir. Sýzlasa da gönüller düþenlerin yasýndan Koþar adým gitmeli onlarýn arkasýndan. Kahramanlýk: Ýçerek acý ölüm tasýndan Ýleriye atýlmak ve sonra dönmemektir. Yýrtýcýlar az yaþar... Uzun sürmez doðanlýk... Her ýþýðýn ardýnda gizlidir bir karanlýk. Adsýz sansýz olsa da, en büyük kahramanlýk; Göz kýrpmadan saldýrýp bir daha dönmemektir. Kahramanlýk ne yalnýz bir yükseliþ demektir, Ne de yýldýzlar gibi parlayýp sönmektir. Bunun için ölüme bir atýlýþ gerekir. Atýldýktan sonra bir daha dönmemektir... 1933
| | |
![]() |
Konuyu Toplam 1 ye okuyor. (0 Kaytl ye ve 1 Misafir) | |
| Seenekler | |
| |